Goede Doelen

Think Pink

Think Pink is de nationale borstkanker campagne met 4 duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen.

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds
vrouwen bij de aankoop van een pruik.

Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken.

En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

ANBN

De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is sinds 1980.

ANBN biedt een informatie- en ontmoetingsplaats voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Ze willen mensen informeren over eetstoornissen op basis van ervaringsdeskundigheid.

Moeders Voor Moeders

De VZW Moeders voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armsten in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.
Ze bieden ook materiële hulp aan moeders zoals kinderkleding, verzorgingsmateriaal en babymateriaal.

Cherut

Cherut is een organisatie die zich inzet voor vrouwen in de prostitutie.

Hun werk is ontstaan op straat maar inmiddels bieden ze een hele waaier van hulpverlening aan en hebben ze projecten opgezet om kansen te bieden aan vrouwen die de wereld van prostitutie willen verlaten.