Ons Verhaal

Something old, new, borrowed and blue.

Real Brides VZW kreeg vorm door de twee passies van oprichtster Ruth: bruidsmode en vrijwilligerswerk. Twee dada’s die de perfecte combinatie vormen.

Van jongs af aan speelden series over bruidsmode dagelijks af op haar televisie. Een ‘obsessie’ volgens sommigen, een ‘passie’ volgens anderen. Naast de uren die gespendeerd werden aan bruidsmode, kropen er ook veel uren in sociaal engagement en vrijwilligerswerk.

Kiezen tussen deze twee passies bleek al snel een onmogelijke keuze. Zo ontstond het idee van Real Brides VZW en opende we de deuren in in oktober 2019. In december 2021 zijn we verhuist naar Boom en namen we onze intrek bij Kanape, onze vaste partner voor de retouches van de jurken.

Real Brides is veel meer dan een gewone bruidswinkel. Wij verkopen gedoneerde bruidsjurken en accessoires van bruiden en winkels. Onze collectie bestaat uit pasmodellen en tweedehands trouwjurken die we aan lage prijzen verkopen. Bovendien wordt 60% van de opbrengst geschonken aan vrouw ondersteunende goede doelen.

Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen aan een duurzamere en gelukkigere maatschappij!

Ben jij op zoek naar een ecologisch alternatief voor je trouwjurk? Boek hier pasafspraak!

Ben jij reeds getrouwd en weet je niet wat je moet doen met je trouwjurk? Doneer je jurk voor het goede doel van jouw keuze!

Hopelijk tot snel!

Ruth en Katia

Drie Doelstellingen

93403458_512696472945581_8095212101041127424_n(1)

Ieder z'n droomjurk

We willen elke bruid de kans geven om te trouwen in de jurk van haar dromen, ongeacht haar budget.

Duurzaam alternatief

We geven trouwjurken en avondjurken een tweede leven. Veel prachtige jurken gaan verloren. Daarvoor bieden wij een ecologische oplossing.

Vrouw ondersteunende doelen

We steunen vrouwen in moeilijkheden door 60% van onze opbrengst te doneren aan vrouw ondersteunende goede doelen.

Jouw Ceremoniemeesters

Katia

"Met Real Brides kan ik iemand gelukkig maken en tegelijk mensen in moeilijkheden steunen, dat is wat mij motiveert!"

~ Ondersteuning verkoop & retouches

Ruth

"De wereld een beetje beter maken en elke vrouw de kans bieden de jurk van haar dromen te vinden? Dat is waar het allemaal om draait!"

~ Verkoop en Communicatie